Het Creatrix® traject van YourYou – DE BESTE KEUZE DIE IK KON MAKEN!

door | aug 18, 2021 | Berichten | 0 Reacties

Dat zegt Anne van Uum over haar ervaringen met YourYou.

“ ‘Het lukt allemaal wel op dagelijkse basis, dus mijn gevoel heeft vast geen prioriteit’, ‘Moet ik deze ruimte nu wel nemen, anderen hebben het misschien harder nodig’ ‘Doe maar niet’, ‘Ga gewoon door en houd je stil’, ‘Eerst hard werken, dan heb je misschien recht van spreken’, ‘Los het maar alleen op’, ‘Niemand zit op je  te wachten’, ‘Mensen gaan toch wel bij mij weg’, ‘Ik ben verantwoordelijk voor alles en iedereen’. ‘Ik moet mij schamen voor wat mij is overkomen’. “

“…….Dit en nog heel veel andere overtuigingen zei ik tegen mijzelf, constant, 24/7. 

Ik moet nu hard mijn best doen om te herinneren wat die giftige overtuigingen waren die mij tegenhielden. Overtuigingen die bij mij door de tijd, mijn rol als vrouw in deze wereld en mijn ervaringen in het verleden zijn binnengeslopen. 

Zo subtiel dat ik mijn hele leven had ingericht rondom deze gedachten en afrende op een burn-out. Dat wilde ik niet meer! 

Ik was er zo klaar mee om niet mijzelf te zijn. Om mij dienstbaar en verantwoordelijk op te stellen, omdat het van mij wordt verwacht. Om geheimen bij mij te dragen over mijn verleden die niet van mij zijn. 

Ik heb besloten om een Creatrix traject te volgen bij YourYou. De beste keuze die ik kon maken op dit moment. 

Ik had al een aantal dingen geprobeerd, een psycholoog en haptonomie. Dat hielp wel, maar niet op de manier zoals ik het nu heb ervaren. 

Deze manier van Creatrix paste precies bij mij! Ik heb het ervaren als een hele mooie methode die mij letterlijk heeft bevrijd. 

De methode sprak mij direct aan, omdat het vanuit een ander startpunt is ontwikkeld dan de traditionele therapieën vanuit een mannelijk perspectief. 

Deze methode is ontwikkeld vanuit het vrouwelijke perspectief en ontkent daarbij niet de sociaal maatschappelijke en economische positie die het vrouwelijke krijgt toebedeeld door de jaren heen en wat daar de merkbare gevolgen van zijn tot op de dag van vandaag. Het erkent deze juist en heeft mij laten zien dat veel belemmeringen niet van mij zijn of overgedragen door generaties, dus waarom zou ik ze dragen? 

Veel mensen weten dit niet van mij. Ik was erg goed om als een ‘kameleon’ te kleuren zoals de ander of de situatie van mij verwachtte. Daar heb ik niet zoveel aan want dat frustreert en ik weet zeker dat mijn omgeving, mijn lieve vrienden, mijn familie, de mensen met wie ik werk, daar ook helemaal niets aan hebben. Ik mag het laten gaan! Ik heb het laten gaan! 

Het klinkt absurd, maar vanaf de eerste sessie waren mijn schadelijke overtuigingen weg. Niet alleen in denken, maar ook in doen. En dat doet je realiseren dat juist je gedrag en overtuigingen van voor dit traject absurd waren!! 

Ik ben heel blij met, voor mij, feministische pioniers zoals Irna die met het YourYou traject dit mogelijk heeft gemaakt en ik hoop dat, met het delen van mijn ervaring, ik anderen kan inspireren dit traject ook te volgen.

Je mag me er honderduit over vragen! Dan gaan we samen honderduit leven”.

Bekijk hier de Voor- en Na Video van Anne

Wil je ook de ervaringen van andere cliënten bekijken? Ga dan door naar https://www.irnaevers.nl/recensies/

× Hoe kan ik je helpen?